Forside

Fra Dyreparken Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen til Dyreparkens wiki

Vi er bare såvidt igang, men her ønsker vi å samle alt av stort og smått av informasjon for oss som jobber i Dyreparken.

Denne wikien fungerer på samme måte som Wikipedia, men den er ikke offentlig. På samme måte som Workplace, er denne wikien kun for Dyreparkens ansatte.

En wiki fungerer på den måten at man starter med å bruke søkefeltet oppe til høyre for å lete opp informasjonen man er på jakt etter.

Enten får man treff på allerede eksisterende sider om temaet, eller så får man opp spørsmål om man ønsker å lage en ny side. Alle som har @dyreparken.no-adresse kan logge seg inn og lage og redigere sider.

Se veiledning for å opprette og redigere wikisider HER for video eller HER for skriftlig veiledning.

Finner du sider med mangelfull informasjon, er det veldig fint om du legger til mer innhold hvis du tenker at det kan være nyttig for andre å lese.

Merk at sensitive, hemmelige, eller person-opplysinger skal ikke legges ut her.

Eksempler på hva som kan legges inn, er retningslinjer, veiledninger, definisjoner av ord og uttrykk, forklaring på forkortelser, regler og rutiner.

En wiki er i utgangspunktet laget for å legge inn tekst. I Dyreparken liker vi godt å lage veiledninger/enpunktsleksjoner (EPL'er) med bildeforklaringer. Disse, og evt skjemaer og andre filer, anbefaler vi at man legger i Sharefile under Åpen mappe, og linker inn på wiki-siden.


Hurtiglinker til sider alle burde lese (bruk søkefeltet øverst til høyre for å finne andre sider)